Hvordan øke sjansen for å bli gravid

Hvordan øke sjansen for å bli gravid?

Har man først bestemt seg for at man ønsker å bli gravid, kan det gjerne ikke skje fort nok. For noen av oss er det slik at vi blir gravide med en gang. For andre kan det ta tid og for atter andre igjen, tar det veldig lang tid.

Ha sex ofte

Ha sex ofte ,Det er mange faktorer som kan spille inn på hvor fort man kan bli gravid. En del av disse faktorene kan man påvirke selv. Det høres kanskje banalt ut, men det første faktoren er sex. Par som har sex minst annen hver dag, har mye større sjanse for å bli gravide innen kort tid, enn par som har sex en gang i uken.

Det er mange som tror at stillingen har mye å si. Det har det og, til en viss grad. Det viktige her er egentlig ikke stillingen, men at det skjer en dyp penetrering. Da får sædcellene kortere og raskere vei frem til eggcellen. Så da er det vel ikke annet å si, enn at det gjelder å prøve seg frem jo oftere jo bedre!

Viktig med sædkvalitet

Viktig med sædkvalitet – Sædkvalitet er viktig om man skal bli gravid. Det er også her slik at det er mange faktorer som spiller inn. Det du selv kan tenke på er at det er viktig at sæden ikke blir for varm. Bruk derfor løstsittende klær og ikke ta lange, varme bad. Alkohol, nikotin og enkelte matvarer kan også påvirke. Derfor er det viktig å tenke over sine vaner og uvaner.

Økt fruktbarhet, økt sjanse til å bli gravid

Når det kommer til damene er det et godt tips å kjenne syklusen sin. Eggløsningen er en gang i måneden og det er faktisk den ene sjansen dere har til å bli gravide.

Det er mange ting begge kan gjøre for å øke sjansene for å bli gravide. Det er viktig å holde seg unna alkohol, nikotin. Spesielt det siste har en bevist negativ virkning på fertiliteten. Spis mat som øker fruktbarheten, som mandler, nøtter, kornprodukter, salat, bønner og fet fisk.

This entry was posted in helse.